in Generellt

2018-02-28

Reading Time: 1 minute

Nytt innehav

Valde att plocka in ytterligare en aktie som faller både innanför tillväxtportföljen och utdelningsportföljen. Provide IT. Läste denna kommentar kring Q3-rapporten: https://mikrobolagsanalys.wordpress.com/2018/02/27/provide-it-rapportkommentar-q3/

Det hela låter bra, och jag saknar exponering inom IT (om man bortser från mina optioner i HiQ som går ut i november). Samtidigt har de en väldigt hög utdelning samtidigt som de gör förvärv och bygger vidare på sin verksamhet. Man jobbar också mycket med Open Source vilket jag gillar starkt. Det finns även gott om utrymme att växa inom IT-sektorn. När jag arbetade på HiQ var vi över 300 anställda i Göteborg och hade mer att göra än vad vi hade mantimmar. Konstant. Och då riktar HiQ in sig på mycket stora kunder med långa samarbeten. Så IT-sektorn som helhet är jag haussig för.

Vi köper Provide IT baserat på länken ovan och behåller den över nästa rapport för att sedan utvärdera aktien igen.

Utökning

Har fått mer struktur på ekonomin nu när alla räkningar osv är betalda. Vet nu hur mycket pengar jag har att röra mig med och bestämde mig för att utöka i en del aktier. Det spelar egentligen ingen roll vilka jag utökar i då jag tänker ha betydligt mer i varje bolag än vad jag har just nu.

Börjar i varje fall med utdelningsportföljen och, utöver tillägget av Provide IT, köpte lite mer Sampo, Castellum, och Nobina. Tanken är att utöka även i alla andra bolag jag äger.

Status

Har en äldre portfölj där en position i USDSEK Long är det enda innehavet. Sålde 36% av innehavet här till en vinst på +49%.

USDSEK Long: 7,5%
Gamingportfölj: 38,9%
Tillväxtportfölj: 17,5%
Utdelningsportfölj: 18,1%
Likvid: 18,1%

0 Comments

No Comment.