in Månadsrapporter

Månadsrapport – Juni 2018

Reading Time: 5 minutes

Juni månad är känd för att vara en sval börsmånad som oftare stänger på minus. I år föll börsen kring -2,5% eller nåt sånt, men vände upp mot slutet och stängde dryga -0,7% för månaden. Det har gått betydligt sämre för mina portföljer.

Bettingsportföljen

ATH för månaden var precis i början, men noterade en ATL på -10,05%. Mot slutet vände den upp något men stängde på underbara -7,27%. För halvåret har det dock varit bättre. En ATH på +21,54% men har sedan balanserat ut sig och stänger halvåret på +6,30%. I huvudsak är det Leovegas som är surdegen i portföljen och är hela -16,58% sen inköp, det är dock inklusive deras utdelning. Bettingportföljen är dock bara här en kort stund och kommer inte bli långvarig då jag ska fokusera helt på gaming. Vi får se när den börjar avvecklas dock.

Köp

 • Ökat Evolution Gaming Group och det handlade mer om att minska exponeringen i Leovegas.

Sålt

 • Leovegas har fått släppa lite exponering. Valde att skala ner storleken på Leovegas, vilket är lite irriterande eftersom jag ökade positionen i maj. Men det har varit smärtsamt i portföljen och jag har velat allokera till andra aktier istället. Ligger kvar, men skalat ner rätt bra totalt sett.

Innehav

 • Catena Media – 44,1%
 • Evolution Gaming Group – 34,8%
 • Leovegas – 21%

Gamingportföljen

Sektorn var glödhet förra månaden inför E3, men har nu börjat svalna något. Flera bolag har tappat under månaden, bl a Paradox Interactive som fick en säljrek och gick -14%, Starbreeze föll som en sten med hela -34% efter E3, och det känns rent generellt som om folk har börjat plocka hem vinster.

Portföljen stängde på -4,85% vilket inte är helt tokigt med tanke på den galna uppgång vi sett under föregående månader. Samtidigt har jag passat på att köpa dippar och allokera om bland innehaven vilket helt klart har lönat sig då aktierna har återhämtat en del av den mark de tappat vid initiala dippar. För halvåret ser det mycket bättre ut med en härlig avkastning på +37,39%.

 

Köp

 • Paradox Interactive gick -14% på säljrek och då var jag beredd med köpknappen.
 • G5 Entertainment har jag ökat 3 gånger under dippar denna månaden. Även om jag har väldigt svårt för mobilspelssektorn så kan jag inte ignorera detta bolag. Jag har lyssnat på intervju med deras VD, även läst intervjuer, och sett bra analyser. Det växer på och jag passar på att öka under dippar helt enkelt.
 • Starbreeze fick väldigt mycket hat under E3 och marknaden sänkte aktien med -34%. Själv såg jag enorm potential i spelet de visade upp och samtliga personer som faktiskt spelat spelet har massor med gott att berätta om det. Starbreeze sa även att det som visades upp var ett par månader gammalt bygge, under en AMA på reddit sa man att det är poleringsarbete på gång och att man alltid fokuserar på gameplay för att fixa finliret senare. Detta får mig att bara vilja plocka mer och jag kommer förmodligen köpa ännu mer när tillfälle ges.
 • Remedy Entertainment visade upp sitt nästa spel, Control, på E3 och jag älskade vad jag såg. Aktien var redan uppe i skyarna inför E3, tappade sedan efteråt. Efter att ha bevakat den under senare delen av månaden plockade jag in lite fler aktier. Detta kommer bli ett längre case, men jag tror på bolaget – även om detta är det enda de har just nu i pipeline (rätta mig gärna om jag har fel.
 • Funcom har även fyllts på baserat på samma case som förra månaden. Turnaround, bra försäljning på Conan:Exiles, och härliga IPs. Det som skiljer sig från förra månadens case är att Mutant: Year Zero – Road to Eden fick ruggigt bra kritik under E3 och hypen är stor. Funcom är förläggare, och äger varumärket.
 • CD Projekt Red har fått göra entré i portföljen. Cyberpunk 2077 visades upp med en fläskig trailer, men ännu ingen gameplay. Köper enbart på hype, men också för att jag spanat på detta bolag länge. Hade jag bara orkat hade jag köpt detta bolag för över 1 år sedan när jag först tittade in Degiro. Men jag gillar Avanza och har inte haft tillräckligt med pengar för att göra en telefonorder för att få köpa bolaget (courtage på 800kr). Men nu fick det bli via Degiro helt enkelt.

Sälj

 • Paradox Interactive blev en väldigt stor del av portföljen när jag snittade och jag valde till slut att avyttra några aktier efter köpet. Det blev bra tillfällen i andra bolag och jag valde helt enkelt att jämna ut kapitalet lite. Köper definitivt mer Paradox om tillfälle ges.

Spaningar

 • Focus Home Interactive gjorde jag en analys på för nån vecka sen och jag tror att det finns en riktigt fin uppsida här. Kommer försöka plocka in och behålla med en sikt på senare delen av 2019. Har således gott om tid att plocka in aktien så har ingen brådska. Men detta kommer ske i omgångar.
 • Frontier Developments släppte nyligen Jurassic Park Evolution som jag tror har sålt betydligt mycket bättre än vad marknaden tror. Spelet låg länge som nr 1 i top sellers på Steam och petades ned först när Summer Sale rean drog igång på platformen. Även då låg den under ett bra gäng dagar topp 10. Kommer således dra en swing på denna då den kommit ner en del sen ATH.
 • Sumo Group, som äger studion Sumo Digital, är aktuella med Crackdown 3 som visades upp under E3, samt en nytt Sonic Racing-spel som är lite åt Mario Kart. Hade inget klart case mer än att det verkar intressant att kolla närmare på. De hade sitt årliga aktieägarmöte i veckan som aktien steg över 12% på. Kommer hålla ett öga på bolaget, men vågar inte kliva in innan jag kollat lite närmare på siffror och verksamhet här.

Innehav

 • Activision Blizzard – 14,44%
 • CD Projekt Red – 5,04%
 • Funcom – 21,35%
 • G5 Entertainment – 10,90%
 • Paradox Interactive – 16,34%
 • Remedy Entertainment – 8,10%
 • Starbreeze – 6,60%
 • Take-Two Interactive Software Inc – 17,23%

 

Utdelningsportföljen

Under Juni klarade sig denna portföljen bäst och låg i linje med index. Dock är denna numer en mycket liten post då jag bestämde mig för att fokusera helt på gaming framöver. På halvåret är den -4,10%.

 

Köp

 • Inget.

Sälj

 • SkiStar gjorde inte alls en så stark rapport som jag hade hoppats och jag sålde aktien direkt. Den vände ner ganska bra efterföljande dagar, men jag fick i alla fall en fin avkastning på uppgången inför rapporten.
 • Orkla avyttrades en del pga omallokering till gamingportföljen.
 • Investor såldes av för omallokering till gamingportföljen.
 • Castellum såldes av för omallokering till gamingportföljen.

Innehav

 • Orkla – 100%
0 Comments

No Comment.