in Månadsrapporter

Månadsrapport – Juli 2018

Reading Time: 3 minutes

Semestern har helt klart stökat till det för mitt sparande. Jag har inte rört vare sig bloggar, poddar, eller twitter. Det har blivit några transaktioner här och där, men inte alls på den nivå som jag brukar. Men framförallt har jag inte gjort mina månatliga genomgångar av portföljerna. Detta sker nu retroaktivt sista Augusti och det blir krångligt att både komma ihåg varför jag gjort vissa val och hur portföljerna såg ut efteråt.

Bettingsportföljen

Denna månaden har varit helt okej för portföljen. Det motiveras främst av EVO’s rapport som aktien flög upp på. Sålde lite för tidigt, men är nöjd med avkastningen jag fick. Leovegas är upp något för månaden, medans Catena Media är ner ca 6% – vilket svider.

Köp

  • Ökade Leovegas efter att jag sålt av Evolution Gaming Group. Detta skedde oerhört spontant och jag minns inte varför jag köpte, eftersom jag sålde Leovegas under förra månaden och den inte har gått bra i portföljen. Valde väl helt enkelt att snitta nu när jag fick loss en del likvider.

Sålt

  • Evolution Gaming Group sålde jag något för tidigt, men ändå till en fins avkastning kring 15% om jag inte missminner mig.
  • Catena Media sålde jag av och valde att betta mycket på Leovegas istället.

Gamingportföljen

Här har det gått betydligt sämre. Sektorn verkar ha svalnat av lite och portföljen är -5,74 % för månaden. Exkluderar vissa innehav här som jag inte har hos Avanza för att jag inte orkar räkna samman den totala avkastningen/förlusten. CD Projekt Red och Frontier Developments ägs hos Degiro.

Köp

  • Frontier Developments köpte jag in eftersom jag kände att Jurassic World förmodligen sålt mycket mer än vad marknaden tror. Spelet låg bra till på försäljningslistorna på steam även under steam rean så valde att ta en position.
  • Focus Home Interactive tog jag till sist in i portföljen. Mycket fint på gång och det kändes som ett bra tillfälle…

Sälj

  • Focus Home Interactive såldes därefter av igen nån vecka senare efter att jag fick tillgång till beta för Fear the Wolves. Spelet var långt under mina förväntningar och jag valde därför att stå vid sidlinjen till spelet nått Early Access.

 

Utdelningsportföljen

Sålde av Orkla och valde att gå in i Next Games istället i och med deras release av ett nytt mobilspel. Spelet verkar ha gått väldigt bra, men kursen slaktades av rapporten och har fortsatt neråt sen dess. Tog stoppen efter en förlust kring 10%.

Write a Comment

Comment