in Månadsrapporter

Månadsrapport – Augusti 2018

Reading Time: 4 minutes

Ännu en månad av besvikelser och torka på avkastning.

Bettingsportföljen

Totalt sett är portföljen upp något för månaden, vilket jag inte förstår då det gått riktigt illa efter diverse rapporter. Leovegas tog enormt med stryk på rapporten, vilket gjorde att jag sedan valde att sälja en del på en studs. Sista dagen i månaden valde jag att sälja resterande innehav i Leovegas. Totalt sett har allt swingande i aktien varit en katastrof.

Köp

  • Catena Media dåOptimizer Invest, storägare i bolaget, valde att sälja av en stor del av sitt innehav. Detta fick aktien att dyka och aktien är -18,3% på en vecka. Sen ska man inte glömma att aktien även tog stryk på rapport – som ändå såg bra ut. En guidning för sämre Q3 verkar ha varit sänket Resultatet var lägre än konsensus, och det har varit lite turer kring huruvida man ska reagera på att CTM betalar uppköp med nya aktier. Oavsett kände jag att anledningen av Optimizer Invest var en väldigt legit anledning för sälj. De motiverar det hela med att de investerar i venture bolag som behöver riktning och hjälp att växa. Catena Media behöver inte det riktigt längre, och innehavet hade växt till 65% av Optimizers totala portfölj om jag inte minns fel. De valde helt enkelt att minska på risken. I mina ögon tog aktien på tok för mycket stryk, eller åtminstone tillräckligt för att jag skulle bli intresserad av att försöka swinga den.

Sålt

  • Leovegas trött på aktien som bara ätit upp mina pengar. Valde att stänga sista halvan när aktien kommit upp en liten bit från botten och hoppas att få tillbaka lite från Catena Media istället.

Gamingportföljen

Efter att ha varit upp nästan 7% för månaden har det sedan blivit lite turbulent för portföljen. Var nere kring – 1% för att till sist stänga månaden på +2,6%. Generellt är jag oerhört besviken här. Paradox Interactive rapport var inte tuff och sänkte aktien med 28%, G5 Entertainment har haft nedåtgående trend hela månaden och stängt månaden på -15,49%. Funcoms rapport var riktigt bra men alldeles för inprisat i marknaden, eller så missade jag något väsentligt i rapporten. Aktien rörde sig inte alls på rapportdagen, och dagen efter vandrade den negativt. CD Projekt Red hade sin halvårsrapport som var riktigt usel och aktien räddades av att man kvällen innan sände 48min lång gameplay på Cyberpunkt2077.

Köp

  • G5 Entertainment snittat.
  • Paradox Interactive snittat.
  • Starbreeze snittat.

Sälj

  • Remedy Entertainment har fått lämna portföljen pga att jag hellre villa öka positioner i ovan bolag. Remedy Entertainment är väldigt intressant på längre sikt så den kan mycket väl plockas in igen i framtiden.
  • Funcom sålde lite inför rapport då den fått väldigt stor vikt i portföljen pga kraftiga nedgångar i ovan nämnda innehav.

Utdelningsportföljen

Här finns i princip ingenting kvar förutom Next Games. Anledningen till att aktien ligger här och inte i Gamingportföljen är för att detta konto är ett nystartat KF, och av skäl utom min kontroll är minst 1000kr låst här första året. Jag tog en liten position i Next Games eftersom jag ändå inte kommer kunna ta ut allt från kontot. Aktien har fallit som en sten sen dess och jag valde att gå in igen till halva priset av vad jag gick in i första gången (där jag dock tog stoppen efter ett tag). Jag tror att marknaden har väldigt dålig koll på detta bolaget då deras rapport var riktigt usel. Men bolaget har precis lanserat ett nytt spel som har fått väldigt god respons och jag tror att detta kommer synas i Q3. Vi köper helt enkelt inför Q3 och hoppas att jag har rätt.

Grafen nedan är lite orättvis eftersom innehavet är otroligt litet i jämförelse med mina andra innehav. Hoppas så klart att den vänder också 🙂 men vi får se!

Innehav

Write a Comment

Comment