in Bolag

Köpte mer i Activision Blizzard

Reading Time: 2 minutes

Vaaa? Det är ju inget utdelningsbolag? Nope, det är det inte. Men jag har en hemlig portfölj riktad mot gaming också. Just nu består den av tre bolag: Funcom (FUNCOM), Activision Blizzard (ATVI), och Take-Two Interactive (TTWO). 3 bolag jag tror på i det mycket långa perspektivet.

Tanken är egentligen att jag ska börja skala ner dessa och flytta över pengarna till utdelningsportföljen istället, men jag har så vansinnigt svårt att skiljas från dessa tre bolag. Igår rasade kursen i ATVI och TTWO rätt bra, varpå jag valde att öka i ATVI. Aktien har tagit en hel del stryk de senaste månaderna, men handlades upp kring ryktet att Diablo 4 skulle avtäckas under årets BlizzCon. Kort därefter gick man ut och sa att man borde skruva ner förväntningarna lite, varpå aktien började dala neråt. När BlizzCon sedan slog upp dörrarna den 2:e november så visade man inte upp något Diablo 4, utan ett mobilspel som utspelar sig i Diablo Universumet. Man sa även att man skulle ta sina IP:s till mobilmarknaden. Marknaden verkar inte gilla mobilspel:

Men såvitt jag kan se har inget fundamentalt hänt i bolaget. Man tjänar galet med pengar, gör väldigt bra spel, och har helt otroliga varumärken med miljontals fans. Att företaget går mot mobilspel låter för mig som kassaklirr. Även om jag hellre hade sett ett Diablo 4 (som är på gång) så tror jag att man som investerare fått det mesta om bakfoten ifall man tror att mobilspel kan borstas undan som slöseri. Visst, lite mer risk, men knappast för Activision Blizzard som ska in på marknaden och redan är en jätte inom PC, och till viss del konsol.

När jag läste forum så var intrycket hos gamers att Blizzard skulle sluta göra PC/Konsol-spel och börja med mobilspel. Men lugn i stormen: Man ska ta sina varumärken till mobilspel, inte sluta göra sina varumärken till mobilspel. Även om jag har tappat lite intresse för Blizzard som gamer, så är jag fortfarande väldigt intresserad som aktieägare.

Det blir att ligga kvar i aktien, och utöka om den faller ytterligare tror jag…får se när man får läge att skala ner sin gamingportfölj – om någonsin.

0 Comments

No Comment.