in Generellt

Volvo…?

Reading Time: 1 minute

Lyssnade på EFN Börslunch igår där Volvo lyftes fram som ett starkt case inför 2018. Några fokuspunkter var att i förhållande till norden såg den attraktiv ut, samtidigt som den låg lägre än sin peak 2007 vilket få verkstadsbolag i samma sektor gör idag. Dessutom är Volvo idag ett större, starkare, och stabilare bolag än 2007. Efter ett oerhört starkt 2017 förväntar man sig ett ”sämre” 2018 i form av vinsttillväxt, där Volvo själva guidat kring +10% – vilket är lågt enligt EFN Börslunch. Man bygger upp en stark nettokassa som skulle kunna användas till återköp av aktier eller utdelning, så det finns en spännande framtid här. Man pratar också om att detta förmodligen inte är inprisat i aktien eftersom Geely gått in och stökat med stora köp och att marknaden därför är lite avvaktande kring Volvo.

Eftersom jag saknar ett bolag i denna sektorn blev det väldigt intressant. Volvo har även en utdelning på 2,82% vilket är helt okej. Om utdelningen dessutom höjs pga stor kassa hamnar det helt klart inom ramarna för utdelningsportföljen – vilket är där denna aktie idag hamnar.

Planen är att behålla långsiktigt, men ska slänga ett närmare öga på rapporten i nästa Q för att utvärdera ifall den hör hemma i portföljen eller ej. Tills dess ökar vi blygsamt.

 

0 Comments

No Comment.